Ezine.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Скумрия плакия

Скумрия плакия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Скумрия плакия
Снимка: Албена Асенова
6 / 7с Видео
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическа рецепта за скумрия, която всеки иска да опита поне веднъж в живота си"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 400 мл смлени
  • грах - 1 к.ч.консервиран
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • целина - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспи, перки, вътрешности и глави. Измива се добре, поръсва се със сол и се слага на дъното на тавичка.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се слагат в дълбок тиган а малко мазнина. Щом омекнат, се прибавят смлените домати. На сосът се слага сол на вкус.

Щом се сгъсти леко, се прибавят дребно нарязаните кисели краставички, консервиран грах и нарязана на дребно листа целина.

Сосът се разбърква и се пресипва в тавата с рибата. Скумрията се пече във фурната на 200 градуса до готовност. Сервира се с резенчета лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: