Бърза, икономична супа с топчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Ентусиаст
141
3
1405
30/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с ориз (2 с.л.), черен пипер, кимион, сминдух и чубрица. Омесваме добре и правим малки топчета. Овалваме хубаво в брашно.

Лука настъргваме или нарязваме ситно. В олио (3 с.л.) запържваме топчета и към тях прибавяме лука. Разбъркваме няколко пъти.Ръсваме чаена лъжичка брашно, червен пипер (1 щипка), сол и черен пипер на вкус.

Наливаме топла вода (1 и 1/2 л) и когато заври, прибавяме измит ориз (2-3 с.л.). Ръсваме и чубрица на вкус. Варим супата, докато топчетата и ориза се сварят, като по преценка, наливаме още топла вода.

Застройваме супата с разбити яйце, кисело мляко, брашно (1 ч.л.) и кристалчета лимонена киселина.

Разреждаме застройката с горещата супа и после изливаме в цялото количество супа, внимателно да не се пресече. Сервираме приготвената супа топчета гореща, с оцет или сок от лимон по вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар