Начин на приготвяне
Смесваме каймата с ориз (2 с.л.), черен пипер, кимион, сминдух и чубрица. Омесваме добре и правим малки топчета. Овалваме хубаво в брашно.
Лука настъргваме или нарязваме ситно. В олио (3 с.л.) запържваме топчета и към тях прибавяме лука. Разбъркваме няколко пъти.Ръсваме чаена лъжичка брашно, червен пипер (1 щипка), сол и черен пипер на вкус.
Наливаме топла вода (1 и 1/2 л) и когато заври, прибавяме измит ориз (2-3 с.л.). Ръсваме и чубрица на вкус. Варим супата, докато топчетата и ориза се сварят, като по преценка, наливаме още топла вода.
Застройваме супата с разбити яйце, кисело мляко, брашно (1 ч.л.) и кристалчета лимонена киселина.
Разреждаме застройката с горещата супа и после изливаме в цялото количество супа, внимателно да не се пресече. Сервираме приготвената супа топчета гореща, с оцет или сок от лимон по вкус.