Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Бърза, икономична супа с топчета

Бърза, икономична супа с топчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Бърза, икономична супа с топчета
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 250 г
  • ориз - 2 с.л. за каймата
  • ориз - 2 - 3 с.л. за супата
  • лук - 1 бр
  • олио - 3 с.л.
  • брашно за - овалване на топчетата
  • черен пипер
  • кимион
  • сминдух
  • чубрица
  • червен пипер
  • Застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - няколко кристалчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с ориз (2 с.л.), черен пипер, кимион, сминдух и чубрица. Омесваме добре и правим малки топчета. Овалваме хубаво в брашно.

Лука настъргваме или нарязваме ситно. В олио (3 с.л.) запържваме топчета и към тях прибавяме лука. Разбъркваме няколко пъти.Ръсваме чаена лъжичка брашно, червен пипер (1 щипка), сол и черен пипер на вкус.

Наливаме топла вода (1 и 1/2 л) и когато заври, прибавяме измит ориз (2-3 с.л.). Ръсваме и чубрица на вкус. Варим супата, докато топчетата и ориза се сварят, като по преценка, наливаме още топла вода.

Застройваме супата с разбити яйце, кисело мляко, брашно (1 ч.л.) и кристалчета лимонена киселина.

Разреждаме застройката с горещата супа и после изливаме в цялото количество супа, внимателно да не се пресече. Сервираме приготвената супа топчета гореща, с оцет или сок от лимон по вкус.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: