Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Рязано кисело зеле с плодове

Рязано кисело зеле с плодове

Рязано кисело зеле с плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Чудите се защо има плодове при рязаното кисело зеле - явно още не сте опитвали рецептата, щом се чудите"

Необходими продукти

  • зеле - 6 кг
  • ябълки - 2 кг
  • круши - 1. 5 кг
  • сол - 300 г
  • захар - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се почиства и нарязва на ивици, след което се поставя в подходящ съд и се посолява. След 1-2 часа се насипва в буркани, като се притиска плътно, за да потъне в отделения сок.

Ябълките и крушите се нарязват на парченца и се поставят на редове между пластовете зеле. Най-отгоре се поставя зеле, бурканите се покриват с плат и се оставят на хладно място.

След няколко дни отделеният сок от зелето и плодовете се отлива, прибавя му се захар (захар – 200 г на 1, 5 л сок), сварява се, охлажда се и се залива отново върху сместа от зеле и плодове.

Рязано кисело зеле с плодове е нетрайно, за това трябва да се приготвя в малки количества и да се консумира бързо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: