Яхния с праз и домашна наденица

29/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт419121656
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • наденица - 500 г домашна
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • праз - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 с.л. домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме на кръгчета праза.

В тенджера поставяме олиото и след като се загрее, задушаваме с малко вода самия праз.

Разбъркваме и прибавяме първо брашното, а след това и червения пипер.

Разбъркваме добре прибавяме доматеното пюре и универсална домашна подправка, като доливаме с малко

топла вода самото ястие.

Оставяме на страна да къкри и след като е почти готово, добавяме и нарязана на парчета домашна наденица.

Варим до пълната готовност на яхнията.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар