Шарена мусака с пюре

11/12/2018
"Искахме да е още по-вкусна, затова я направихме шарена със зеленчуци и се получи много добре "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи.

Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се подправят със сол, черен пипер и магданоз. Сместа се изсипва в тавичка и се прибавят изцедените консерви от грах и царевица.

Разбърква се добре и се покрива с картофено пюре. То се приготвя по следния начин: обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват в подсолена вода.

Пасират се и се прибавя прясното мляко, масло и черен пипер. Върху пюрето се настъргва кашкавал и мусаката се пече в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар