Мантъ на пара

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
173
2
29/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 419
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 3 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • За плънката
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от брашното, яйцето, водата и солта (водата трябва да е хладка).

Смесете каймата с лука и подправките и разбъркайте добре до смесване на продуктите.

Разточете тестото на тънка кора и разрежете на квадратчета с малки размери.

Във всяко квадратче поставете малко количество кайма и съберете по два противоположни краища (да прилича на бохча).

Поставете ги в уред за готвене на пара или на дъното на тенджера сипете вряла вода, около 2 пръста. Поставете дълбока чиния в тенджерата, а в нея подредете внимателно тестените вързопчета. Захлупете и варете на пара, на слаб огън, до готовност.

За соса - запържете доматено пюре в малко масло. Залейте ястието мантъ на пара. По желание може да приготвите и млечен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар