Глазура от цедено кисело мляко за торта

11/01/2019
  • Приготвяне10 мин.
  • Общо10 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете киселото мляко в тензухена торба и оставете да се изцеди за около 10 часа.

Разбъркайте с дървена лъжица прецеденото мляко, като добавите настърганата лимонена кора.

Разбийте на сняг белтъците, солта и захарта и ги прибавете постепенно, като бъркате бавно получената смес.

Използвайте глазурата за торти и други тестени сладкиши.

Ако желаете, можете да използвате готово цедено мляко – 500 г. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар