Лапад с ориз на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
45
29/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо886
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво листата лапад. Почистваме от средните жилки. Слагаме почистените листа в тенджерка, наливаме вода, сипваме сол (1 к.л.) и слагаме да заври.

Като заври водата и листата си променят цвета, изливаме в голяма цедка и отцеждаме листата. В подходящ съд, наливаме олио (1/2 к.ч.) и слагаме да се запържат нарязаните ситно лук и скилидка чесън.

Ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1/2 к.л.) и слагаме бланширания лапад. Разбъркваме и прибавяме измит в няколко води ориз (2 к.ч.) и натрошен зеленчуков бульон (1 кубче) . Наливаме топла вода (3-4 ч.ч.) .

Слагаме краве масло (20 г.) и джоджен на вкус. Варим, докато оризът омекне и поеме водата и тогава пресипваме в тавичка. В купичка разбиваме яйце (1 бр.) с кисело мляко (1 к.ч.) , сол на вкус и брашно (1 ч.л.).

Разбъркваме и заливаме лапада и ориза. Печем запеканката във фурна с горно нагряване до готовност на заливката.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар