Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните (2 бр.), белим от кората и нарязваме на парчета. Посоляваме и заливаме с вода. Оставяме така няколко минути, да се отдели горчивият им сок. През това време, измиваме и белим доматите (3 бр.).
Нарязваме на парчета. Също така, нарязваме и почистените чушки (3 бр.), лук (1 бр) и моркови (2 бр.). В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.) и сипваме отцеден от водата патладжан, нарязаните чушки, лук и моркови. Наливаме топла вода, приблизително (1 к.ч.) и задушаваме, зеленчуците, докато изври течността.
Опитваме дали са омекнали и прибавяме нарязаните белени домати. Може да долеем още малко вода и подправяме с нарязан ситно пресен магданоз и сушена чубрица. Прибавяме и кубче зеленчуков бульон. Варим ястието до готовност - зеленчуците да се сготвят хубаво. Може да оставим яхнията по-течна, или да я сгъстим с повече варене.