Начин на приготвяне
Чушките (1 кг) измиваме, подсушаваме и почистваме от семената и дръжките. Патладжаните (3 бр. или повече) , също измиваме и подсушаваме. Изпичаме патладжаните и чушките. (Може на котлона , в тенджерка с капак, във фурната или в чушкопек).
Изпечените чушки и патладжани слагаме в тенджерка с капак, за няколко минути и после лесно белим от люспите. Почистените чушки и патладжани нарязваме на ситно и посоляваме.
В голям тиган или тенджерка наливаме олио (1 к.ч.), слагаме почистени и пасирани скилидки чесън и сипваме чушките и патладжаните.
Запържваме няколко минути, като разбъркваме непрекъснато. Преди да свалим от котлона, прибавяме пушен червен пипер (1 к.л.) и доматено пюре (1 с.л. или кетчуп).
Ястието може да сервираме охладено или топло с нарязан ситно пресен магданоз. Получава се страхотна разядка!