Задушено зеле с картофи и гъби в гювеч

07/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак405
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарязан на дребно се задушава в растителното масло 2 – 3 мин., добавя се зелето и задушаването продължава около 1 ч.

Наръсва се брашното, разбърква се и се задушава още няколко минути. Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на филии.

Зелето се насипва в глинен съд с капак, върху него се нареждат картофите, а над тях – краставичките и гъбите, също нарязани на филии, и морковите.

Долива се 3 – 4 чаени чаши гореща вода, гювечът се захлупва плътно с капак и се слага в умерена фурна за около 30 – 40 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар