Кисело зеле варено

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
796
123
11/12/2018
"Такава чудна гарнитура сме ви приготвили от кисело зеле, че има опасност да забравите за пържолата, която ще сложим до нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо916
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се отцежда и се нарязва на тънки ивици. Слага се да се вари на умерен огън в собствения му сок.

За да се намали киселинността, се прибавя малко топла вода.

Прибавя се ½ чаена лъжичка ким. Зелето се вари до омекване.

Растителното масло се сгрява и с него се залива омекналото зеле.

Брашното се размива в студена вода, изсипва се при зелето (или брашното се прибавя чрез наръсване на 2-3 пъти, за да не се образуват топчета) и се вари на тих огън още 20-30 мин.

Поднесете като гарнитура към месо по избор.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар