Кисело зеле варено

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
11/12/2018
"Такава чудна гарнитура сме ви приготвили от кисело зеле, че има опасност да забравите за пържолата, която ще сложим до нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се отцежда и се нарязва на тънки ивици. Слага се да се вари на умерен огън в собствения му сок.

За да се намали киселинността, се прибавя малко топла вода.

Прибавя се ½ чаена лъжичка ким. Зелето се вари до омекване.

Растителното масло се сгрява и с него се залива омекналото зеле.

Брашното се размива в студена вода, изсипва се при зелето (или брашното се прибавя чрез наръсване на 2-3 пъти, за да не се образуват топчета) и се вари на тих огън още 20-30 мин.

Поднесете като гарнитура към месо по избор.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар