Пухкави пържени филийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
27/11/2018
"Мислете му, ако на масата не ни чакат пухкави пържени филийки "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 046
  • Преглеждания за месеца1067
  • Преглеждания за седмицата84
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • хляб - 9 филии
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - за пържене
  • сода - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в съд яйцата.

В друг съд си поставяме киселото мляко, към което прибавяме и содата и оставяме да шупне.

Към млякото прибавяме и разбитите яйца, солта и разбъркваме добре.

Загряваме си мазнината в тиган и поставяме потопената филийка и от двете страни със сместа.

Пържим и от двете страни последователно.

Готовите пухкави пържени филийки отцеждаме върху кухненска хартия.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Генка Димитрова
Рецептата е: 4 яйца, 4 суп. лъжици кисело мляко и 4 суп. лъжици брашно. Грешката в предложената рецепта е в голямото количество кисело мляко и липсата на брашно.
2
0
Anna Vasileva
Anna Vasileva
27.07.2019 21:00
Млякото е много,а яйцата само 4???
1
0
Kostadin Deyanov
Kostadin Deyanov
27.07.2019 12:55
Здравейте,
Спазих рецептата, но филийките не ми се получиха. Сместа залепваше по тигана, въпреки мазнината и прегаряше преди филийките да са готови. Резултатът е на черни петна и няма нищо общо със снимките. Къде бъркам???
1
0