Начин на приготвяне
Разбиваме в съд яйцата.
В друг съд си поставяме киселото мляко, към което прибавяме и содата и оставяме да шупне.
Към млякото прибавяме и разбитите яйца, солта и разбъркваме добре.
Загряваме си мазнината в тиган и поставяме потопената филийка и от двете страни със сместа.
Пържим и от двете страни последователно.
Готовите пухкави пържени филийки отцеждаме върху кухненска хартия.
Вижте също как да си направите турски пържени филийки Джиджи папа и разберете по колко филии можете да хапвате дневно, за да бъдете слаби.
Коментари
Спазих рецептата, но филийките не ми се получиха. Сместа залепваше по тигана, въпреки мазнината и прегаряше преди филийките да са готови. Резултатът е на черни петна и няма нищо общо със снимките. Къде бъркам???