Сирене по шопски в гювече

27/11/2018
"Класическо предложение от Българската кухня, което вярваме, че ще оцените "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 602
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на малко гювече слагаме маслото. Домата нарязваме на филийки и ги нареждате върху маслото. Нарязваме сиренето на плочки.

Върху доматите поставяме плочките сирене, като поръсваме с чубрицата. Така повтаряме до свършването на сиренето.

След това покриваме с капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печете 20 минути.

След като минат 20-тина минути вадим гювечето от фурната, махаме капака и чукваме яйцето. Връщаме сиренето по шопски отново във фурната и печем, докато яйцето стане готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар