Карфиол с масло

03/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният от зелените листа карфиол се накъсва на цветчета, измива се, залива се с 1 чаена чаша топла подсолена вода, към която е прибавено растителното масло, и се сварява на тих огън (около 20 мин).

Карфиолът се отцежда в сито (отварата се употребява за супа или за сос).

Разпределя се на порции в затоплени чинии, залива се с запържената в маслото галета и се наръсва със скълцан и посолен магданоз.

Към всяка порция се поднася към 1/4 лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар