Карфиол с масло

Карфиол с масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 1 кг
  • масло
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр
  • галета - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният от зелените листа карфиол се накъсва на цветчета, измива се, залива се с 1 чаена чаша топла подсолена вода, към която е прибавено растителното масло, и се сварява на тих огън (около 20 мин).

Карфиолът се отцежда в сито (отварата се употребява за супа или за сос).

Разпределя се на порции в затоплени чинии, залива се с запържената в маслото галета и се наръсва със скълцан и посолен магданоз.

Към всяка порция се поднася към 1/4 лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: