Млади пържени картофи със сирене

16/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остърганите от кората и измити картофи се режат. Слагат се в кипяща зеленчукова отвара и се варят 10 мин.

Отцеждат се и 1/3 от тях се слагат в силно сгорещеното растително масло (като се пробва със суха клечка, около нея трябва да се образуват мехури).

Картофите се пържат, докато хванат кафява коричка. Изваждат се с решетеста лъжица и на тяхно място се слага втората третина от картофите, а върху изпържените картофи се наръсва част от настърганото сирене или кашкавал и счукан черен пипер, и се захлупват с капак.

По същият начин се пържат и наръсват и останалите картофи. След изпържването за аромат картофите може да се наръсят с разтопено краве масло.

Поднасят се със зелена салата, смесена с пресен лук и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар