Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен Джолан с картофи по Бански

Печен Джолан с картофи по Бански

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печен Джолан с картофи по Бански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Търпение, подправки и хубав глинен гювеч - няма как да не ви се получи!"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • картофи - 1.5 кг
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре самия джолан и правим няколко разреза, като разтваряме месото. Нарязваме лука и картофите на кубчета.

Скилидките чесън обелваме.

В глинен съд поставяме свински джолан заедно с нарязаните лук и картофи, скилидките чесън и виното.

Овкусяваме с черния пипер и солта.

Захлупваме съда и печем на умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: