Пуешко с ориз и зеле

ЗорицаЗорицаНовак69
28/11/2018
"Старо, но златно - пуешко с ориз и зеле на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се нарязва на парчета и се запържва до златисто в голям и дълбок тиган с олиото. Месото се изважда и в същата мазнина се запържват нарязаните лук, моркови, едро нарязаното кисело зеле и ориза. Добавя се зелевата чорба, но ако е много солена, се разрежда с малко вода.

Подправя се с черен пипер и кимион на вкус, добавят се целите необелени скилидки чесън и зърната бахар.

Глиненият гювеч се намазва с маслото отвътре, в него се изсипва съдържанието на тигана и се правят дупки, в които се разпределя запърженото пуешко месо и малко от останалото масло.

Гювечът се захлупва с капака и се слага в студена фурна на 160 градуса и включен вентилатор за десетина минути, докато глиненият съд се затопли, след това температурата се увеличава на 200 градуса.

Приготвеното пуешко с ориз се пече около час и малко.

Сервира се горещо.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар