Фалшива шкембе чорба с гъби Кладница

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40873402
26/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 619
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите Кладница се измиват и накъсват на парчета. Слагат се в тенджерка с две супени лъжици масло и се задушават за 10 минути.

Сипва се брашното, запържва се леко и се наливат водата и млякото. Вари се още 10 минути. Подправя се със солта и черния пипер.

Отделно се запържва червеният пипер с останалото масло и се сипва в чорбата.

Отстранява се от котлона. Шкембе чорбата се поднася със счукан чесън, смесен с оцет и лют пипер, смесен с малко олио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар