Начин на приготвяне
Замесваме тесто за милинки, като разбиваме яйце (1 бр.) и белтък (1 бр.). Към тях прибавяме кисело мляко (1 ч.ч.) и леко затоплено прясно мляко (250 мл). Ръсваме захар (1 к.л.) , сол (1 ч.л.), суха мая (2 ч.л.) и наливаме разтопено, охладено краве масло (20 г) и олио (5 с.л.).
Прибавяме натрошено сирене (300 г) и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто - гладко и нелепнещо. Завиваме тестото и оставяме за 20 минути на стайна температура.
После правим на топки (размери по предпочитание), които намасляваме с разтопено краве масло и олио и слагаме в тава, намазана с олио или върху хартия за печене.
Когато направим всички милинки, оставяме да втасат.
Намазваме с жълтък. Правим запръжка от брашно (1 с.л.), в олио (2 с.л.), краве масло (30 г) и щипка сол, с която намазваме милинките.
Печем в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност.