Начин на приготвяне
Пилешкото измивате, подсушавате, овкусявате с меда и пържите на висока температура за 10-14 минути. Махате от котлона и оставяте да поизстине.
Смесвате лимона, с ябълковия сироп, солта и пипера. Нарязвате пилето на шайби или подходящи парчета и маринирате със соса. Магданоза, копъра и лукът нарязвате на много дребно. Чесъна пресовате.
От олиото от орехи, балсамовия оцет, парченцата лук, нарязаните на дребно подправки и чесъна правите дресинг, като овкусявате със сол, черен пипер и захар.
Двата вида салати измивате, подсушавате и нарязвате на лентички. Изцеждате гъбките пачи крак. Нарязвате сиренето на шайби или подходящи парченца.
Нарязаните зелени салатки поставяте в 4 чинии и поръсвате с дресинга. Отгоре поставяте от маринованото пилешко месо и сиренето. Поръсвате със сусам и сервирате.