Класически ориз по виетнамски

Начинаещ кулинар
Начинаещ кулинар
Новак
27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 50 г.
  • лук - 1/2 глава
  • сол - на вкус
  • индийско орехче
  • моркови - по желание и на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се изчиства, измива се, доливат се 3 ч.ч. вода (правилното съотношение на ориз - вода е 1:2, 5, но при различните видове ориз достига до 1:3) и се вари.

Посолява се, добавя се кромид лук и се похлупва, за да се задуши, докато се поеме течността от ориза.

Традиционното за ориз по виетнамски е, че съдът с ястието се покрива и се оставя 15 минути да се загрява на водна баня.

Преди поднасяне оризът се поръсва с индийско орехче и се застройва с краве масло, докато е все още топло, за да може да се разтопи. Така оризът не се слепва.

По желание добавете малко морков, минат през ренде. Непременно изпробвайте тази вегетарианска рецепта от виетнамската кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар