Пиле с бял ориз на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k7895
Пиле с бял ориз на фурна
Снимка: Геновева
3 / 6
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • моркови - 1 бр. настърган
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се заливат със студена вода в тенджера и се варят до готовност.

После се обезкостяват и месото се накъсва на парчета, кожата се маха, а бульонът се припенва и запазва за по-късно.

Лукът се нарязва на ситно и се задушва в загрято олио заедно с настъргания морков. Трябва да омекнат и тогава се сипва измит ориз.

Разбърква се, за да се запържи и той за 2-3 минути, да стане прозрачен на вид. Налива се прецеден пилешки бульон от сварените бутчета и овкусяваме на вкус.

Добавя се пилешкото месо, разбърква се и прехвърляме от тенджерата в тава. Печем пилето с ориз в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: