Кюфтенца с бял сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 246
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата (250 г) смесваме с измит, няколко пъти ориз (3 с.л.). Оформяме кюфтенца, които овалваме много добре в брашно.

Почистваме лук (1 бр.), измиваме и настъргваме на ренде. В малко олио, слагаме да се запържат кюфтенцата. Когато леко се зачервят от всички страни, прибавяме настърган лук. Ръсваме сол, черен пипер и чубрица.

Разбъркваме и прибавяме брашно (1 с.л.) и наливаме топла вода (3 ч.ч.). Варим ястието до готовност на кюфтенцата и дръпваме от котлона.

В купичка смесваме майонеза (2 с.л.) с кисело мляко (3 с.л.). Разбъркваме и разреждаме с малко бульон от варенето на кюфтенцата и изливаме в цялото количество манджа. Възваряваме още няколко минути, като разбъркваме. Поднасяме готовите кюфтета със сос, докато са още топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар