Начин на приготвяне
Каймата (250 г) смесваме с измит, няколко пъти ориз (3 с.л.). Оформяме кюфтенца, които овалваме много добре в брашно.
Почистваме лук (1 бр.), измиваме и настъргваме на ренде. В малко олио, слагаме да се запържат кюфтенцата. Когато леко се зачервят от всички страни, прибавяме настърган лук. Ръсваме сол, черен пипер и чубрица.
Разбъркваме и прибавяме брашно (1 с.л.) и наливаме топла вода (3 ч.ч.). Варим ястието до готовност на кюфтенцата и дръпваме от котлона.
В купичка смесваме майонеза (2 с.л.) с кисело мляко (3 с.л.). Разбъркваме и разреждаме с малко бульон от варенето на кюфтенцата и изливаме в цялото количество манджа. Възваряваме още няколко минути, като разбъркваме. Поднасяме готовите кюфтета със сос, докато са още топли.