Задушени пилешки бутчета с картофи

28/11/2018
Анабел
отАнабелНовак253
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • картофи - 300 г червени
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1/2 к.ч. от консервиран
  • праз - 1 стрък
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Чушката се нарязва на дребно, а морковите и праз лукът - на колелца.

Зеленчуци се слагат в тавичката за печене. Към тях се прибавят консервиран грах, олио, малко брашно, сол, дафинов лист, червен и черен пипер.

Всички продукти се объркват, след което и се налива около една чаена чаша вода.

Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят върху зеленчуците.

Тавата се покрива с алуминиево фолио, след което ястието се слага да се пече във фурната на 220 градуса.

Малко преди готовност, фолиото се маха и бутчетата се допичат, докато получат златист загар. Поднасяме нашето пиле с картофи, докато е още топло! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар