Начин на приготвяне
Първо се приготвят сосовете. За сос Болонезе се нарязват на дребно морковът, чесънът и лукът, след което се задушават.
След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата стане на трохи. Прибавя се виното, а след като се поизпари се, слагат доматите, босилекът, риганът и черният пипер.
Бешамел се приготвя, като се запържва брашното до златисто. На струйка и с непрекъснато бъркане се налива прясното мляко. След като сосът се сгъсти, се овкусява със сол и индийско орехче.
Корите за лазаня се попарват. На дъното на тава се слага малко бешамел, ред кори, сос бешамел, сос болонезе, моцарела, кашкавал. След това се редят отново кори, сосове и така до изчерпване на продуктите.
На последния ред само не се слага от червения сос. Лазанята се пече във фурна на 200 градуса за около 30 минути.