Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с готови кори и сос болонезе

Лазаня с готови кори и сос болонезе

Лазаня с готови кори и сос болонезе4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 1 кутия
  • За сос болонезе
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 500 г телешка
  • домати - 300 мл смлени
  • червено вино - 100 мл.
  • босилек - 1 с.л. сух
  • риган - 1 ч.л.сух
  • черен пипер - 1 /2 к.л.
  • За сос бешамел
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • iндийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • моцарела - 150 г настъргана
  • кашкавал - 200 г твърд
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят сосовете. За сос Болонезе се нарязват на дребно морковът, чесънът и лукът, след което се задушават.

След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата стане на трохи. Прибавя се виното, а след като се поизпари се, слагат доматите, босилекът, риганът и черният пипер.

Бешамел се приготвя, като се запържва брашното до златисто. На струйка и с непрекъснато бъркане се налива прясното мляко. След като сосът се сгъсти, се овкусява със сол и индийско орехче.

Корите за лазаня се попарват. На дъното на тава се слага малко бешамел, ред кори, сос бешамел, сос болонезе, моцарела, кашкавал. След това се редят отново кори, сосове и така до изчерпване на продуктите.

На последния ред само не се слага от червения сос. Лазанята се пече във фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: