Пилешка яхния по селски

28/11/2018
Анабел
отАнабелКопирайтър256326
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо783
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • брашно - 2 с.л
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След като се свари месото се обезкостява и нарязва на по-малки парчета.

В друг съд се загрява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер и след кратко разбъркване се слагат доматите. Сосът се разрежда с бульонът, в който е вряло пилешкото месо.

Ако е необходимо се прибавя още малко сол. Щом сосът заври се прибавя нарязаното месо и яхнията се готви още малко.

В купичка се счукват скилидките чесън. Яйцето се разбива заедно със счукания чесън и се прибавя към яхнията.

Разбърква се леко, така че яйцето да стане като на конци. Накрая се прибавя пресен магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме пилешката яхния топла.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар