Пилешка яхния по селски

АнабелАнабел
Ветеран
548
2k
1k
217
28/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 611
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • брашно - 2 с.л
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След като се свари месото се обезкостява и нарязва на по-малки парчета.

В друг съд се загрява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер и след кратко разбъркване се слагат доматите. Сосът се разрежда с бульонът, в който е вряло пилешкото месо.

Ако е необходимо се прибавя още малко сол. Щом сосът заври се прибавя нарязаното месо и яхнията се готви още малко.

В купичка се счукват скилидките чесън. Яйцето се разбива заедно със счукания чесън и се прибавя към яхнията.

Разбърква се леко, така че яйцето да стане като на конци. Накрая се прибавя пресен магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме пилешката яхния топла.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар