Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно големи парчета и се слага в тиган със сгорещена мазнина. След като се позапържи, се прибавя нарязаният на филийки лук и морков на колелца.
Поръсва се червен пипер и продуктите се прехвърля в тава или гювеч.
Картофите се обелват, нарязват на едро и слагат в тавата.
Прибавят се нарязаната чушка, бамята, грахът, солта и царевичното брашно.
Налива се една чаена чаша вода, тавата се покрива алуминиево фолио и ястието се се слага във фурната да се пече на 200 градуса.
Малко преди готовност на нашия гювеч със свинско, фолиото се маха.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за славянски гювеч, джолан в гювеч или тази страхотна капама в гювеч.