Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Добруджанска манджа

Добруджанска манджа

Добруджанска манджа
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 4 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават в загрято олио.

След като омекнат, се добавят почистените и нарязани на дребно чушки, целите малки чушлета и пасираните домати.

В тенджерата се налива топла вода и ястието се оставя да ври, докато зеленчуците омекнат. Накрая се прибавя измитият ориз и сол на вкус.

Готвенето продължава още 15-20 минути, след което яхнията се прехвърля в тава, поръсва се със смлян черен пипер и пресен магданоз и се пече до готовност. Поднасяме нашата Добруджанска манджа, докато е още топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: