Най-вкусното телешко варено

29/11/2018
Анабел
отАнабелКопирайтър221222
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 468
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко рагу - 600 г
  • ракия - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • целина - 4 - 5 стръка
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • триге - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се получи вкусно телешко варено, е необходимо месото да е с кокал.

Телешкото рагу се слага в тенджера под налягане с подсолена вода.

Прибавя се малко домашна ракия за по-бързо увиране и малко олио. Тенджерата се похлупва и месото се вари така около 30 минути.

След това се маха капакът и се прибавят нарязаните на едро лук и моркови.

След като се поварят малко, се прибавят нарязаните на едро картофи.

Към края на готвенето към вареното се прибавя нарязани на дребно преси листа целина.

И накрая се овкусява със смлян черен пипер и триге (суха винена киселина).[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар