Баница със сирене, кашкавал и заливка

25/11/2018
"Богата баница с познат и много обичан от малки и големи вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 558
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се срязват на две през средата вертикално.

В купа смесваме натрошено сирене, яйце и настърган кашкавал, като сместа се разбърква добре.

В малка правоъгълна тавичка, намазана с олио, се редят две кори, между тях поръсваме олио. На втората кора се разпределя плънката и така се редуват, докато свършат корите.

Нарязва се на квадрати.

В купа се разбиват яйцата и прибавяме прясно мляко с щипка сол и бакпулвера.

С черпак се залива баницата със сирене и поръсваме с маково семе.

Печем сочната баница в загрята фурна 200°C до готовност около 20-25 минути.

Изважда се, покриваме баницата със сирене с кърпа, после се сервира.

Мини дървен валяк за тесто
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар