ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с течен шоколад

Кекс с течен шоколад

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6752
Кекс с течен шоколад
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на пухкав сняг, заедно със захарта. (След обръщане на съда, сместа не трябва да се променя)

Разбийте останалите продукти до получаване на хомогенна смес и добавете разбития белтък.

Добавянето на белтъка се извършва с шпатула, като се добавя по малко от белтъка и се разбърква.

Изпича се на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на кекса.

Пълнежът се приготвя като сметаната се разбива според указанието на опаковката. Добавя се течният шоколад (като съобразите супените лъжици с вашия вкус) и разбивате отново.

След като кексът е готов и сте го изкарали от формата - върнете я обратно и с помощта на дръжка на нож направете дупки близки една до друга.

В тези дупки шприцовайте пълнежа, който приготвихте малко по-рано. Получава се страхотен шоколадов кекс!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: