Попска яхния с агнешко месо

30/11/2018
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете за кратко в половината мазнина нарязаното на порции агнешко.

Добавете дребно нарязания лук и след като той поомекне, прибавете разреденото с вода пюре и червения пипер.

Налейте гореща вода или бульон при лука, колкото да залее месото, прибавете половината от виното, черния пипер, бахара и дафиновия лист и оставете да се задуши.

В останалата мазнина карамелизирайте захарта и сложете обелените арпаджик и скилидки чесън да се задушат, като добавите и остатъка от виното.

Когато месото полуомекне, прибавете задушения арпаджик и чесън.

Малко преди месото да омекне напълно, сипете доматите и брашното, което сте размили в хладка вода.

Варете попската яхния още 5 минути или запечете 10 мин във фурна и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар