Начин на приготвяне
Включваме фурната на 180 градуса с вентилатор.
Приготвяме си формата за кекс, като я намасляваме и поръсваме с брашно. В купа сипваме брашното, което предварително сте пресяли със сито.
Добавяме бакпулвера, содата, канелата, индийското орехче, джинджифила и солта и оставяме настрана. В друга купа слагаме захарта, добавяме олиото и разбиваме.
Добавяме ваниловия екстракт, тиквеното пюре и разбъркваме. След това прибавяме едно по едно яйцата и добавяме сухите съставки към сместа, разбъркваме всичко докато стане хомогенна смес.
Сместа разделяме на 2 части. В едната добавяме какаото и разбъркваме добре, за да не останат бучки. Започваме да изсипваме първо от едната смес, след това от другата и така до свършването им.
Поставяме във фурната и печем за около 60 минути до суха клечка. Вадим сладкиша от фурната и оставяме да изстине, след което нарязваме.