Пухкавите бабини курабийки

04/10/2018
"Обожаваме ги пухкавите бабини курабийки - и вие, нали"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 010
  • Преглеждания за месеца2239
  • Преглеждания за седмицата413
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете 100 г захар. Прибавете содата към киселото мляко и изсипете сместа към брашното.

Добавете и маста, която е на стайна температура. Замесете меко тесто.

Ако тестото лепне, добавете още малко брашно.

Накъсайте топчета от тестото, оформете ги с длани и ги потопете в останалата захар.

Обърнете всяко топче със захарта нагоре, като ги наредите в суха тава, с незалепващо дъно.

Изпечете курабийките до порозовяване в загрята фурна до 200 градуса.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар