Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Варени Свински Джолани

Варени Свински Джолани

Яница НиколоваЯница Николова
Новак
224194275
Варени Свински Джолани1 / 2
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • целина - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - около 15 зърна
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се сварява във вода, като по време на варенето се отпенва.

Картофите се нарязват на кубчета, а морковът на кръгчета. Към бульона от месото се прибавят морковите, заедно с целината, черен пипер, цяла глава лук.

Джоланът се нарязва на парчета и се прибавя заедно с картофите.

Вари се до омекване, посолява се на вкус, слага се чубрица. Накрая се поръсва с магданоз, нарязан на ситно.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: