Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от дюли с индрише

Компот от дюли с индрише

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Компот от дюли с индрише
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • дюли
  • карамфил - няколко зрънца, по желание
  • захар - 4 - 5 с.л. на буркан
  • индрише - клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме сочни дюли. Обелваме ги, нарязваме на парчета с дебелина не повече от 2 см и почистваме от семките и сърцевината.

Почистените дюли пускаме в леко подкиселена вода, за да не потъмнеят.

Дюлите бланшираме за 3-4 минути в горещ захарен сироп.

Приготвяме сиропа с толкова захар, колкото буркани имаме - по 5 с.л. на буркан.

Бланшираните дюли нареждаме в бурканите, а по желание добавете стръкче индрише и по 2 зрънца карамфил.

С горещия захарен сироп заливаме до основата на ръба, затваряме и стерилизираме за 20-25 минути.

Вадим готовите компоти и ги обръщаме с капачките надолу.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: