Компот от дюли с индрише

03/10/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме сочни дюли. Обелваме ги, нарязваме на парчета с дебелина не повече от 2 см и почистваме от семките и сърцевината.

Почистените дюли пускаме в леко подкиселена вода, за да не потъмнеят.

Дюлите бланшираме за 3-4 минути в горещ захарен сироп.

Приготвяме сиропа с толкова захар, колкото буркани имаме - по 5 с.л. на буркан.

Бланшираните дюли нареждаме в бурканите, а по желание добавете стръкче индрише и по 2 зрънца карамфил.

С горещия захарен сироп заливаме до основата на ръба, затваряме и стерилизираме за 20-25 минути.

Вадим готовите компоти и ги обръщаме с капачките надолу.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар