ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Тиган»Ориз със свинско по китайски

Ориз със свинско по китайски

Яница НиколоваЯница Николова
Новак
203596121
Ориз със свинско по китайски
Снимка: Diddy Portarska
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добър апетит с ориза със свинско по китайски"

Необходими Продукти

  • ориз - около 1 ч.ч., дългозърнест
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • зеле - по желание, настъргано
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • мазнина
  • свинско месо - около 300 - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера с повече вода, сварява се до готовност. После се отцежда и измива под студена течаща вода.

Морковът също се сварява, нарязан на кубчета. Грахът се бланшира за 5 минути.

В загрято олио се пържи нарязаното на парченца свинско, прибавят се зеленчуците. След 5-10 минути се добавя оризът.

Пържи се отново около 2-3 минути, прибавя се зеле и предварително запържено бъркано яйце. Може да се овкуси със соев сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: