Студентски пръсти с мармалад

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
02/10/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 330
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • типово брашно - 500 г
  • мармалад - 1 ч.ч. или сладко
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се в купа разтопена свинска мас със захар и леко се разбърква. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, докато шупне.

Прибавя се ванилията и с брашното се замесва средно твърдо тесто, да не лепне.

Разделя се тестото на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора.

Нарязва се на малки квадрати, а във всеки си поставя лъжичка сладко или мармалад. Навиват се рулца и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 180°C до порозовяване, става за 15 -20 минути.

Изваждаме сладките и още топли се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар