Пиле със зеле в гювеч

Пиле със зеле в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Каква по-вкусна вечеря от пиле със зеле - всички сядат на масата с очакване и удоволствие"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • зеле - 1 бр. голяма
  • вода - около 1 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • ориз - 100 г
  • домати - 1 бр., настърган
  • люти чушки - 1 бр., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се наситнява и слага в голям гювеч, намачква се със сол на вкус.

Прибавят се настърганите моркови и доматът, ориз и червен пипер.

Отгоре се разпределят бутчетата, лютата чушка, олио и водата.

Гювечът се слага в студена фурна с алуминиево фолио отгоре и се включва на 200-240 градуса.

Пилето със зеле се пече около 1 час или до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: