Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от зелен фасул и сирене

Мусака от зелен фасул и сирене

Мусака от зелен фасул и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • масло - 60 г
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 3 бр
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • магданоз
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и се нарязва на парчета. Сварява се в малко количество посолена вода при захлупен капак.

Отцежда се добре и се разстила в намазана с мазнина и поръсена с галета тавичка.

Наръсва се с мазнината. Отгоре се разпределя настърганото сирене.

Яйцата се разбъркват с млякото и щипка сол и се изливат върху фасула. Мусаката се пече в умерена фурна 30 мин.

При поднасянето се наръсва с магданоз и към всяка порция се прибавя по 1 супена лъжица кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: