Зрял фасул яхния със смлени корени за супа

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
753
93
01/10/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта зрял фасул се вари до омекване в 6 ч.ч. студена вода и две супени лъжици растително масло.

В останалото растително масло се задушават смлените корени за супа и лук, прибавят се доматите или доматеното пюре и червеният пипер.

Заливат се с 3-4 супени лъжици от бульона на фасула и се задушават 20 мин.

Прибавят се към сварения фасул.

Ястието се посолява със сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън до поднасянето му.

При сервирането се наръсва с джоджен или магданоз. Отделно се поднася салата от печени пиперки или туршия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар