Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Зрял фасул яхния със смлени корени за супа

Зрял фасул яхния със смлени корени за супа

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893364
Зрял фасул яхния със смлени корени за супа2 / 2
01/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фасул - 500 г
  • домати - 3 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • растително масло - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта зрял фасул се вари до омекване в 6 ч.ч. студена вода и две супени лъжици растително масло.

В останалото растително масло се задушават смлените корени за супа и лук, прибавят се доматите или доматеното пюре и червеният пипер.

Заливат се с 3-4 супени лъжици от бульона на фасула и се задушават 20 мин.

Прибавят се към сварения фасул.

Ястието се посолява със сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън до поднасянето му.

При сервирането се наръсва с джоджен или магданоз. Отделно се поднася салата от печени пиперки или туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: