Зрял фасул варен

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
771
93
01/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • фасул - 1 ч.ч.
  • лук - 1 - 2 глави
  • растително масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - или магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в 4 чаени чаши студена вода.

Вари се на следния ден с добавка на още две чаени чаши вода, като се кипва бавно и се прибавят растителното масло, червеният пипер и лукът, нарязан на ситно.

След пълното омекване на фасула ястието се посолява, наръсва се със стрит джоджен (или ситно нарязан магданоз) и се вари още 5 мин.

Поднася се със салата или туршия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар