Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг от месо с карфиол

Пудинг от месо с карфиол

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пудинг от месо с карфиол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г смляно
  • лук - 1 глава
  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • масло - 1/3 пакетче краве
  • масло - 3 - 4 с.л. растително
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 50 г настръган
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • лимонов сок - няколко капки
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го сварете в подсолена и подкиселена с оцет вода. Задушете смляното месо заедно с нарязаните магданоз и лук в 2-3 с.л. растително масло.

Добавете доматеното пюре и червен пипер, посолете. Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте поотделно. Белтъците се разбиват на твърд сняг, като към тях се добавят няколко капки оцет и 1 щипка сол.

Смесете внимателно жълтъците и белтъците. Към месото се прибавят млякото, карфиола и яйцата.

Изсипете сместа в намазнена и поръсена с галета тава, загладете и покрийте с малки парчета масло.

Печете в умерено загрята фурна за 20-тина минути. Поднесете ястието топло, като го поръсите с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: